Przepakowanie, ogółem
W przypadku żądanej przez Ciebie ilości musimy otworzyć opakowanie zbiorcze. Pobieramy za to stałą opłatę za każde opakowanie.
Nie można zmienić ilość
Czy potrzebujesz więcej? Skontaktuj się z obsługą klienta.
Prezentujemy przepis Åsy na bułeczki cynamonowe
Bułeczki cynamonowe Åsy
Ciasto
150 g masła (mocno solonego)
50 g (1 opakowanie) drożdży
1 dl drobnego cukru
1 łyżeczka soli (jeśli masło jest niesolone)
2 łyżeczki kardamonu
Ok. 12–14 dl mąki pszennej
Wymieszać i wyrabiać ciasto przez krótką chwilę.
Odstawić je na 30 minut do wyrośnięcia.
Podzielić ciasto na dwie części, aby było łatwiej.
Rozwałkować do wymiarów ok. 30 x 40 cm.
Nadzienie
Wymieszać razem następujące składniki:
100–150 g miękkiego masła
1 dl cukru
3 łyżki cynamonu
2 łyżki cukru waniliowego
Rozprowadzić nadzienie na cieście, zwinąć, pociąć na kawałki i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Używając pędzla, pomalować roztrzepanym jajkiem. Piec w 250 stopniach przez osiem minut (bez termoobiegu).
Smacznego!
Pozdrawiam
Åsa
- - -
Udały się? Jeśli tak, napisz maila do Åsy z podziękowaniem. Adres mailowy tutaj